What is the worlds most polluted major city?
Question
What is the worlds most polluted major city?
Answer
Mexico City
Question
What is the worlds most polluted major city?
Answer
Mexico City
Question
Where is the worlds largest bullfighting ring?
Answer
Mexico City
During the Middle Ages under the influence of the Catholic Church, many countries in western Europe decided to move the start of the year to one of several important Christian festivals – December 25 (the Nativity of Jesus), March 1, March 25 (the Annunciation), or even Easter. The Byzantine Empire began its numbered year on September 1.
In England, January 1 was celebrated as the New Year festival, but from the 12th century to 1752 the year in England began on March 25 (Lady Day). So, for example, the Parliamentary record notes the execution of Charles I as occurring on January 30, 1648, (as the year did not end until March 24), although modern histories adjust the start of the year to January 1 and record the execution as occurring in 1649.
Most western European countries changed the start of the year to January 1 before they adopted the Gregorian calendar. For example, Scotland changed the start of the Scottish New Year to January 1 in 1600. England, Ireland and the British colonies changed the start of the year to January 1 in 1752. Later that year in September, the Gregorian calendar was introduced throughout Britain and the British colonies. These two reforms were implemented by the Calendar (New Style) Act 1750.
January 1 became the official start of the year as follows:
1. Which country is called the ‘Buffer state of Asia’?
(a) Afghanistan
(b) Pakistan
(c) India
(d) China
Answer: a
2. Which country is called ‘Land of fertile fields’?
(a) Algeria
(b) Sri Lanka
(c) Pakistan
(d) England
Answer: a
3. Which country is called ‘Island continent’?
(a) Austria
(b) Australia
(c) US
(d) England
Answer: b
4. Which country is called ‘Land of golden fleece’?
(a) US
(b) England
(c) Australia
(d) Germany
Answer: c
5. Which country is called ‘Remnant of a mighty empire’?
(a) Australia
(b) Austria
(c) India
(d) Iraq
Answer: b
6. Which country is called ‘Isle of June’?
(a) Bahamas
(b) Bahrain
(c) Belgium
(d) Cuba
Answer: a
7. Which country is called ‘Isle of pearls’?
(a) Egypt
(b) Iraq
(c) Iran
(d) Bahrain
Answer: d
8. Which country is called the ‘Land of Golden Fibre’?
(a) Sri Lanka
(b) Bangladesh
(c) Iran
(d) Pakistan
Answer: b
9. Which country is called ‘Cockpit of Europe’?
(a) Belgium
(b) Canada
(c) Colombia
(d) England
Answer: a
10. Which country is called ‘Crossroads of Europe’?
(a) Belgium
(b) Canada
(c) France
(d) Egypt
Answer: a
11. Which country is called ‘Land of lilies’?
(a) Canada
(b) Belgium
(c) Norway
(d) Sweden
Answer: a
12. Which country is called ‘Land of contrasts’?
(a) Canada
(b) Cuba
(c) Colombia
(d) England
Answer:. c
13. Which country is called ‘Pearl of Antilles’?
(a) England
(b) Cuba
(c) Egypt
(d) Denmark
Answer: b
14. Which country is called ‘Homeland of the Viking Empire’?
(a) Cuba
(b) England
(c) Denmark
(d) US
Answer: c
15. Which country is called ‘Gift of the Nile’?
(a) Iran
(b) Egypt
(c) Finland
(d) Iraq
Answer: b
16. Which country is called ‘Land of the Queen of Sheba’?
(a) Egypt
(b) Yemen
(c) Ghana
(d) Austria
Answer: b
17. Which country is called ‘Land of thousand lakes’?
(a) France
(b) Finland
(c) China
(d) Iraq
Answer: b
18. Which country is called ‘Key to the Mediterranean?
(a) Gibraltar
(b) Egypt
(c) Indonesia
(d) Iraq
Answer: a
19. Which country is called ‘Pillars of Hercules’?
(a) Gibraltar
(b) China
(c) Egypt
(d) Afghanistan
Answer: a
20. Which country is called ‘Whiteman’s grave’?
(a) Guinea
(b) Haiti
(c) Iraq
(d) Afghanistan
Answer: a
21. Which country is called ‘Island of Hispaniola?
(a) Hong Kong
(b) Haiti
(c) Iceland
(d) Malta
Answer: b
22. Which is called ‘The sorrow of China’?
(a) Hwang Hoo
(b) Beijing
(c) Peking
(d) Shangai
Answer: a
23. Which country is called ‘Land of thousand islands’?
(a) China
(b) Nepal
(c) Indonesia
(d) Cyprus
Answer: c
24. Which country is called ‘Site of ancient civilisations’?
(a) Iraq
(b) Iran
(c) Egypt
(d) India
Answer: a
25. Which country is called ‘Emerald Island’?
(a) Japan
(b) Ireland
(c) Iraq
(d) Iran
Answer: b
26. Which country is called ‘Great Britain of the Pacific’?
(a) Ireland
(b) Japan
(c) Korea
(d) China
Answer: b
27. Which country is called the ‘Land of rising sun’?
(a) Japan
(b) China
(c) Norway
(d) Sweden
Answer:. a
28. Which country is called the ‘Land of morning calm’?
(a) China
(b) South Korea
(c) Pakistan
(d) Nepal
Answer: b
29. Which country is called the ‘Land of milk and honey’?
(a) Iran
(b) Iraq
(c) Lebanon
(d) Nepal
Answer: c
30. Which country is called the ‘Land of amber’?
(a) Korea
(b) Lithuania
(c) Lebanon
(d) Nepal
Answer: b
31. Which country is called ‘George Cross Island’?
(a) Korea
(b) Malta
(c) China
(d) Nepal
Answer: b
32. Which country is called ‘Land of rice and teak’?
(a) Myanmar
(b) Korea
(c) China
(d) Nepal
Answer: a
33. Which country is called the ‘Land of mountains’?
(a) US
(b) Nepal
(c) China
(d) Korea
Answer: b
34. Which country is called ‘Land of Druk-yul’?
(a) Korea
(b) China
(c) Bhutan
(d) Malta
Answer: c
35. Which country is called the ‘Flower garden of Europe’?
(a) Netherlands
(b) Switzerland
(c) US
(d) England
Answer: a
36. Which country is called the ‘Britain of the South’?
(a) Norway
(b) New Zealand
(c) Canada
(d) Austria
Answer: b
37. Which country is called the ‘Land of Cakes’?
(a) Scotland
(b) England
(c) Netherlands
(d) None of these
Answer: a
38. Which country is called ‘Land of the midnight sun’?
(a) Sweden
(b) Norway
(c) Denmark
(d) Canada
Answer: b
39. Which country is called the ‘Land of pure people’?
(a) Norway
(b) Pakistan
(c) China
(d) Korea
Answer: b
40. Which country is called ‘Horn of Africa’?
(a) Norway
(b) China
(c) Ghana
(d) Somalia
Answer: d
41. Which country is called ‘Switzerland of Africa’?
(a) Swaziland
(b) Mozambique
(c) South Africa
(d) Somalia
Answer: a
42. Which country is called the ‘Playground of Europe’?
(a) Switzerland
(b) Thailand
(c) Egypt
(d) China
Answer: a
43. Which country is called the ‘Land of white elephants’?
(a) Korea
(b) Thailand
(c) US
(d) Russia
Answer: b
44. Which country is called the ‘Land of free people’?
(a) Thailand
(b) Korea
(c) China
(d) Japan
Answer: a
45. Which country is called the ‘Land of Smiles’?
(a) Thailand
(b) US
(c) India
(d) South Africa
Answer: a
46. Which city is called the ‘Granite city’?
(a) Aberdeen (Scotland)
(b) London
(c) Tehran
(d) Baghdad
Answer: a
47. Which city is called the ‘City of Eagles’?
(a) Sialkot
(b) Lahore
(c) Karachi
(d) None of these
Answer: a
48. Which city is called the ‘City of Golden Temple’?
(a) Amritsar
(b) Lahore
(c) Delhi
(d) Hassanabdal
Answer: a
49. Which city is called the ‘City of Water’?
(a) Venice
(b) Tehran
(c) Cairo
(d) Dhaka
Answer: a
50. Which city is called the ‘City of Angels’?
(a) Los Angeles
(b) London
(c) Delhi
(d) Baghdad
Answer: a
51. Which city is called the ‘Gateway to the East’?
(a) Beirut
(b) Bangkok
(c) Amritsar
(d) Cairo
Answer: a
52. Which city is called the ‘Little Pakistan’?
(a) Jeddah
(b) Bradford
(c) Chicago
(d) Dhaka
Answer: b
53. Which city is called the ‘City of bazaars’?
(a) Cairo
(b) Chicago
(c) Dhaka
(d) Amritsar
Answer: a
54. Which city is called the ‘Pyramid city’?
(a) Chicago
(b) Cairo
(c) London
(d) New York
Answer: b
55. Which city is called ‘City of space flights’?
(a) Cairo
(b) Lahore
(c) Cape Kennedy
(d) London
Answer: c
56. Which city is called the ‘Manchester of Pakistan’?
(a) Lahore
(b) Karachi
(c) Faisalabad
(d) Peshawar
Answer: c
57. Which city is called the ‘City of Conferences’?
(a) Mumbai
(b) Geneva
(c) Moscow
(d) London
Answer: b
58. Which city is called ‘City of Rams’?
(a) Guangzhou
(b) Multan
(c) Amritsar
(d) Colombo
Answer: a
59. Which city is called ‘Brasilia of Pakistan’?
(a) Karachi
(b) Islamabad
(c) Faisalabad
(d) Quetta
Answer: b
60. Which city is called the ‘Gateway of Pakistan’?
(a) Islamabad
(b) Karachi
(c) Multan
(d) Lahore
Answer: b
61. Which city is called the ‘City of Canals’?
(a) Venice
(b) Paris
(c) London
(d) None of these
Answer: a
62. Which city is called the ‘City of Palaces’?
(a) Lahore
(b) Mexico City
(c) Kiev
(d) Paris
Answer: b
63. Which city is called ‘Forbidden city’?
(a) Lhasa
(b) Moscow
(c) Rome
(d) Beruit
Answer: a
64. Which city is called the ‘Gateway of India’?
(a) Mumbai
(b) Agra
(c) Kolkata
(d) Hyderabad
64. a
65. Which city is called the ‘City of Cosmonauts’?
(a) New York
(b) Moscow
(c) Lahore
(d) Karachi
Answer: b
66. Which city is called the ‘City of skyscrapers’?
(a) Washington
(b) New York
(c) London
(d) Rome
Answer: b
67. Which city is called the ‘City of eternal spring’?
(a) New York
(b) Quito
(c) Rome
(d) Paris
Answer: b
68. Which city is called the ‘City of Popes’?
(a) Rome
(b) Vatican City
(c) London
(d) Cairo
Answer: b
69. Which city is called the ‘Land of seven hills’?
(a) Rome
(b) Venice
(c) Shiraz
(d) Baghdad
Answer: a
70. Which city is called the ‘The Golden Gate City’?
(a) San Francisco
(b) New York
(c) London
(d) Venice
Answer: a
71. Which city is called the ‘City of roses and nightingales’?
(a) Shiraz
(b) Rome
(c) Mumbai
(d) New York
Answer: a
72. Which city is called the ‘Queen of the Baltic’?
(a) Rome
(b) Stockholm
(c) Paris
(d) Karachi
Answer: b
73. Which city is called the ‘City of Gondolas’?
(a) Venice
(b) Rome
(c) Shiraz
(d) Lahore
Answer: A
1. The Currency of Antigua and Barbuda is – East Caribbean dollar
2. The Capital of Andorra is – Andorra la Vella
3. The Capital of Belorussian ruble is – Belorussian
4. The Capital of the Country Belize is – Belmopan
5. The Currency of Bhutan is – Ngultrum
6. The Country Name of the Capital Sarajevo is – Bosnia and Herzegovina
7. The Capital of Brunei is – Bandar Seri Begawan
8. The Capital of Sofia is – Bulgaria
9. The Capital of Burkina Faso is – Ouagadougou
10. The Currency of Phnom Penh is – Riel
11. The Country of Yaounde is – Cameroon
12. The Currency of Ottawa is – Canadian dollar
13. The Country of Bangui is – Central African Republic
14. The Capital of Chad is – N’Djamena
15. The Currency of Santiago is – Chilean Peso
16. The Currency of Beijing is – Yuan/Renminbi
17. The Country of Colombian Peso is – Colombia
18. The Currency of Brazzaville is – CFA Franc
19. The Capital of Congolese franc is – Kinshasa
20. The Capital of Yamoussoukro is – Cote d’Ivoire
21. The Currency of Croatia is – Kuna
22. The Capital of Cuba is – Havana
23. The Country of Cyprus pound is – Cyprus
24. The Capital of Prague is – Czech Republic
25. The Capital of Copenhagen is – Denmark
26. The Currency of Djibouti is – Djibouti franc
27. The Capital of Prague East Caribbean dollar is – Roseau
28. The Capital of Dominican Republic is – Santo Domingo
29. The Currency of East Timor is – U.S. dollar
30. The Country of Egyptian pound is – Egypt
31. The Capital of El Salvador is – San Salvador
32. The Country of Malabo is – Equatorial Guinea
33. The Currency of Asmara is – Nakfa
34. The Country of Tallinn is – Estonia
35. The Country of Addis Ababa is – Ethiopia
36. The Currency of Suva is – Fiji dollar
37. The Country of Helsinki is – Finland
38. The Currency of France is – Euro
39. The Country of Libreville is – Gabon
40. The Country of Banjul is – The Gambia
41. The Capital of Georgia is – Tbilisi
42. The Capital of Germany is – Berlin
43. The Capital of Ghana is – Accra
44. The Country of Athens is – Greece
45. The Currency of Saint George’s is – East Caribbean dollar
46. The Capital of Guatemala City is – Guatemala
47. The Currency of Conakry is – Guinean franc
48.The Country of Bissau is – Guinea-Bissau
49. The Capital of Guyana is – Georgetown
50. The Country of Port-au-Prince is – Haiti
51. The Capital of Indonesia is – Jakarta
52. The Capital of Honduras is – Tegucigalpa
53. The Currency of Budapest is – Forint
54. The Capital of Icelandic króna is – Reykjavik
55. The Currency of Tehran is – Rial
56. The Currency of Baghdad is – Iraqi Dinar
57. The Capital of Dublin is – Ireland
58. The Capital of Israel is – Jerusalem
59. The Currency of Kingston is – Jamaican dollar
60. The Capital of Jordanian dinar is – Amman
61. The Currency of Kazakhstan is – Tenge
62. The Capital of Kenya shilling is – Nairobi
63. The Country of Tarawa Atoll is – Kiribati
64. The Currency of Pyongyang is – Won
65. The Country of Pristina is – Kosovo
66. The Currency of Kuwait City is – Kuwaiti dinar
67. The Country of Bishkek is – Kyrgyzstan
68. The Capital of Laos is – Vientiane
69. The Currency of Latviis – Lats
70. The Currency of Beirut is – Lebanese pound
71. The Country of Maseru is – Lesotho
72. The Currency of Monrovia is – Liberian dollar
73. The Country of Tripoli is – Libya
74. The Currency of Liechtenstein is – Swiss franc
75. The Capital of Lithuania is – Vilnius
76. The Currency of Luxembourg is – Euro
77. The Capital of Macedonia is – Skopje
78. The Country of Antananarivo is – Madagascar
79. The Currency of Lilongwe is – Kwacha
80. The Capital of Malaysia is – Kuala Lumpur
81. The Country of Rufiya is – Maldives
82. The Currency of Bamako is – CFA Franc
83. The Currency of Valletta is – Maltese lira
84.The Country of Nouakchott is – Mauritania
85.The Capital of Port Louis is – Mauritius
86. The Currency of Mexico City is – Mexican peso
87. The Country of Palikir is – Micronesia
88. The Capital of Moldova is – Chisinau
89. The Currency of Monaco is – Euro
90. The Country of Ulaanbaatar is – Mongolia
91. The Capital of Montenegro is – Podgorica
92. The Currency of Rabat is – Dirham
93. The Capital of Maputo is – Mozambique
94. The Currency of Rangoon is – Kyat
95. The Country of Windhoek is – Namibia
96. The Country of Australian dollar is – Nauru
97. The Currency of Kathmandu is – Nepalese rupee
98. The Country of Amsterdam is – Netherlands
99. The Currency of Wellington is – New Zealand dollar
100. The Capital of Gold cordoba is – Managua