Finland

  • Question and Answerabout Intelligence / Secret Agencies

    CIA intelligence agency of USA was established in
    A. 1943
    B. 1944
    C. 1946
    D. 1947
    Answer is = D
    AMAN is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = A
    CIA is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = D
    MI 6 is the secret agency of?
    A. UK
    B. Canada
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = A
    MOSSAD is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = A
    RAW is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. India
    D. USA
    Answer is = C
    KGB is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Italy
    D. Russia
    Answer is = D
    MI 5 is the secret agency of?
    A. Israel
    B. UK
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = B
    SCOTLAND YARD is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Italy
    D. UK
    Answer is = D
    MUST is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Italy
    D. Sweden
    Answer is = D
    MIT is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Turkey
    D. USA
    Answer is = C
    DST is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Morocco
    D. USA
    Answer is = C
    KHAD is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Afghanistan
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = B
    FIA is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Pakistan
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = B
    ISI is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Pakistan
    D. USA
    Answer is = C
    PENTAGON is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = D
    SUPO is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Italy
    D. Finland
    Answer is = D
    KENON is the secret agency of?
    A. Kenya
    B. Canada
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = A
    NSO is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Nigeria
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = B
    TRIPPLE SSS is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Iraq
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = B
    NSA is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = D
    MAD is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Germany
    C. Italy
    D. USA
    Answer is = B
    FSB is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Russia
    D. USA
    Answer is = C
    MOIS is the secret agency of?
    A. Israel
    B. Canada
    C. Iran
    D. USA
    Answer is = C

    BND is the secret agency of?
    A. Israel

    B. Canada
    C. Germany
    D. USA
    Answer is = C
  • | |

    World General Knowledge MCQs (Solved) Geographical Epithets (Countries and Cities)

    Geographical MCQs (Countries)

    1. Which country is called the ‘Buffer state of Asia’?
    (a) Afghanistan
    (b) Pakistan
    (c) India
    (d) China
    Answer: a

    2. Which country is called ‘Land of fertile fields’?
    (a) Algeria
    (b) Sri Lanka
    (c) Pakistan
    (d) England
    Answer: a

    3. Which country is called ‘Island continent’?
    (a) Austria
    (b) Australia
    (c) US
    (d) England
    Answer: b

    4. Which country is called ‘Land of golden fleece’?
    (a) US
    (b) England
    (c) Australia
    (d) Germany
    Answer: c

    5. Which country is called ‘Remnant of a mighty empire’?
    (a) Australia
    (b) Austria
    (c) India
    (d) Iraq
    Answer: b

    6. Which country is called ‘Isle of June’?
    (a) Bahamas
    (b) Bahrain
    (c) Belgium
    (d) Cuba
    Answer: a

    7. Which country is called ‘Isle of pearls’?
    (a) Egypt
    (b) Iraq
    (c) Iran
    (d) Bahrain
    Answer: d

    8. Which country is called the ‘Land of Golden Fibre’?
    (a) Sri Lanka
    (b) Bangladesh
    (c) Iran
    (d) Pakistan
    Answer: b

    9. Which country is called ‘Cockpit of Europe’?
    (a) Belgium
    (b) Canada
    (c) Colombia
    (d) England
    Answer: a

    10. Which country is called ‘Crossroads of Europe’?
    (a) Belgium
    (b) Canada
    (c) France
    (d) Egypt
    Answer: a

    11. Which country is called ‘Land of lilies’?
    (a) Canada
    (b) Belgium
    (c) Norway
    (d) Sweden
    Answer: a

    12. Which country is called ‘Land of contrasts’?
    (a) Canada
    (b) Cuba
    (c) Colombia
    (d) England
    Answer:. c

    13. Which country is called ‘Pearl of Antilles’?
    (a) England
    (b) Cuba
    (c) Egypt
    (d) Denmark
    Answer: b

    14. Which country is called ‘Homeland of the Viking Empire’?
    (a) Cuba
    (b) England
    (c) Denmark
    (d) US
    Answer: c

    15. Which country is called ‘Gift of the Nile’?
    (a) Iran
    (b) Egypt
    (c) Finland
    (d) Iraq
    Answer: b

    16. Which country is called ‘Land of the Queen of Sheba’?
    (a) Egypt
    (b) Yemen
    (c) Ghana
    (d) Austria
    Answer: b

    17. Which country is called ‘Land of thousand lakes’?
    (a) France
    (b) Finland
    (c) China
    (d) Iraq
    Answer: b

    18. Which country is called ‘Key to the Mediterranean?
    (a) Gibraltar
    (b) Egypt
    (c) Indonesia
    (d) Iraq
    Answer: a

    19. Which country is called ‘Pillars of Hercules’?
    (a) Gibraltar
    (b) China
    (c) Egypt
    (d) Afghanistan
    Answer: a

    20. Which country is called ‘Whiteman’s grave’?
    (a) Guinea
    (b) Haiti
    (c) Iraq
    (d) Afghanistan
    Answer: a

    21. Which country is called ‘Island of Hispaniola?
    (a) Hong Kong
    (b) Haiti
    (c) Iceland
    (d) Malta
    Answer: b

    22. Which is called ‘The sorrow of China’?
    (a) Hwang Hoo
    (b) Beijing
    (c) Peking
    (d) Shangai
    Answer: a

    23. Which country is called ‘Land of thousand islands’?
    (a) China
    (b) Nepal
    (c) Indonesia
    (d) Cyprus
    Answer: c

    24. Which country is called ‘Site of ancient civilisations’?
    (a) Iraq
    (b) Iran
    (c) Egypt
    (d) India
    Answer: a

    25. Which country is called ‘Emerald Island’?
    (a) Japan
    (b) Ireland
    (c) Iraq
    (d) Iran
    Answer: b

    26. Which country is called ‘Great Britain of the Pacific’?
    (a) Ireland
    (b) Japan
    (c) Korea
    (d) China
    Answer: b

    27. Which country is called the ‘Land of rising sun’?
    (a) Japan
    (b) China
    (c) Norway
    (d) Sweden
    Answer:. a

    28. Which country is called the ‘Land of morning calm’?
    (a) China
    (b) South Korea
    (c) Pakistan
    (d) Nepal
    Answer: b

    29. Which country is called the ‘Land of milk and honey’?
    (a) Iran
    (b) Iraq
    (c) Lebanon
    (d) Nepal
    Answer: c

    30. Which country is called the ‘Land of amber’?
    (a) Korea
    (b) Lithuania
    (c) Lebanon
    (d) Nepal
    Answer: b

    31. Which country is called ‘George Cross Island’?
    (a) Korea
    (b) Malta
    (c) China
    (d) Nepal
    Answer: b

    32. Which country is called ‘Land of rice and teak’?
    (a) Myanmar
    (b) Korea
    (c) China
    (d) Nepal
    Answer: a

    33. Which country is called the ‘Land of mountains’?
    (a) US
    (b) Nepal
    (c) China
    (d) Korea
    Answer: b

    34. Which country is called ‘Land of Druk-yul’?
    (a) Korea
    (b) China
    (c) Bhutan
    (d) Malta
    Answer: c

    35. Which country is called the ‘Flower garden of Europe’?
    (a) Netherlands
    (b) Switzerland
    (c) US
    (d) England
    Answer: a

    36. Which country is called the ‘Britain of the South’?
    (a) Norway
    (b) New Zealand
    (c) Canada
    (d) Austria
    Answer: b

    37. Which country is called the ‘Land of Cakes’?
    (a) Scotland
    (b) England
    (c) Netherlands
    (d) None of these
    Answer: a

    38. Which country is called ‘Land of the midnight sun’?
    (a) Sweden
    (b) Norway
    (c) Denmark
    (d) Canada
    Answer: b

    39. Which country is called the ‘Land of pure people’?
    (a) Norway
    (b) Pakistan
    (c) China
    (d) Korea
    Answer: b

    40. Which country is called ‘Horn of Africa’?
    (a) Norway
    (b) China
    (c) Ghana
    (d) Somalia
    Answer: d

    41. Which country is called ‘Switzerland of Africa’?
    (a) Swaziland
    (b) Mozambique
    (c) South Africa
    (d) Somalia
    Answer: a

    42. Which country is called the ‘Playground of Europe’?
    (a) Switzerland
    (b) Thailand
    (c) Egypt
    (d) China
    Answer: a

    43. Which country is called the ‘Land of white elephants’?
    (a) Korea
    (b) Thailand
    (c) US
    (d) Russia
    Answer: b

    44. Which country is called the ‘Land of free people’?
    (a) Thailand
    (b) Korea
    (c) China
    (d) Japan
    Answer: a

    45. Which country is called the ‘Land of Smiles’?
    (a) Thailand
    (b) US
    (c) India
    (d) South Africa
    Answer: a

    Geographical MCQs (Cities)

    46. Which city is called the ‘Granite city’?
    (a) Aberdeen (Scotland)
    (b) London
    (c) Tehran
    (d) Baghdad
    Answer: a

    47. Which city is called the ‘City of Eagles’?
    (a) Sialkot
    (b) Lahore
    (c) Karachi
    (d) None of these
    Answer: a

    48. Which city is called the ‘City of Golden Temple’?
    (a) Amritsar
    (b) Lahore
    (c) Delhi
    (d) Hassanabdal
    Answer: a

    49. Which city is called the ‘City of Water’?
    (a) Venice
    (b) Tehran
    (c) Cairo
    (d) Dhaka
    Answer: a

    50. Which city is called the ‘City of Angels’?
    (a) Los Angeles
    (b) London
    (c) Delhi
    (d) Baghdad
    Answer: a

    51. Which city is called the ‘Gateway to the East’?
    (a) Beirut
    (b) Bangkok
    (c) Amritsar
    (d) Cairo
    Answer: a

    52. Which city is called the ‘Little Pakistan’?
    (a) Jeddah
    (b) Bradford
    (c) Chicago
    (d) Dhaka
    Answer: b

    53. Which city is called the ‘City of bazaars’?
    (a) Cairo
    (b) Chicago
    (c) Dhaka
    (d) Amritsar
    Answer: a

    54. Which city is called the ‘Pyramid city’?
    (a) Chicago
    (b) Cairo
    (c) London
    (d) New York
    Answer: b

    55. Which city is called ‘City of space flights’?
    (a) Cairo
    (b) Lahore
    (c) Cape Kennedy
    (d) London
    Answer: c

    56. Which city is called the ‘Manchester of Pakistan’?
    (a) Lahore
    (b) Karachi
    (c) Faisalabad
    (d) Peshawar
    Answer: c

    57. Which city is called the ‘City of Conferences’?
    (a) Mumbai
    (b) Geneva
    (c) Moscow
    (d) London
    Answer: b

    58. Which city is called ‘City of Rams’?
    (a) Guangzhou
    (b) Multan
    (c) Amritsar
    (d) Colombo
    Answer: a

    59. Which city is called ‘Brasilia of Pakistan’?
    (a) Karachi
    (b) Islamabad
    (c) Faisalabad
    (d) Quetta
    Answer: b

    60. Which city is called the ‘Gateway of Pakistan’?
    (a) Islamabad
    (b) Karachi
    (c) Multan
    (d) Lahore
    Answer: b

    61. Which city is called the ‘City of Canals’?
    (a) Venice
    (b) Paris
    (c) London
    (d) None of these
    Answer: a

    62. Which city is called the ‘City of Palaces’?
    (a) Lahore
    (b) Mexico City
    (c) Kiev
    (d) Paris
    Answer: b

    63. Which city is called ‘Forbidden city’?
    (a) Lhasa
    (b) Moscow
    (c) Rome
    (d) Beruit
    Answer: a

    64. Which city is called the ‘Gateway of India’?
    (a) Mumbai
    (b) Agra
    (c) Kolkata
    (d) Hyderabad
    64. a

    65. Which city is called the ‘City of Cosmonauts’?
    (a) New York
    (b) Moscow
    (c) Lahore
    (d) Karachi
    Answer: b

    66. Which city is called the ‘City of skyscrapers’?
    (a) Washington
    (b) New York
    (c) London
    (d) Rome
    Answer: b

    67. Which city is called the ‘City of eternal spring’?
    (a) New York
    (b) Quito
    (c) Rome
    (d) Paris
    Answer: b

    68. Which city is called the ‘City of Popes’?
    (a) Rome
    (b) Vatican City
    (c) London
    (d) Cairo
    Answer: b

    69. Which city is called the ‘Land of seven hills’?
    (a) Rome
    (b) Venice
    (c) Shiraz
    (d) Baghdad
    Answer: a

    70. Which city is called the ‘The Golden Gate City’?
    (a) San Francisco
    (b) New York
    (c) London
    (d) Venice
    Answer: a

    71. Which city is called the ‘City of roses and nightingales’?
    (a) Shiraz
    (b) Rome
    (c) Mumbai
    (d) New York
    Answer: a

    72. Which city is called the ‘Queen of the Baltic’?
    (a) Rome
    (b) Stockholm
    (c) Paris
    (d) Karachi
    Answer: b

    73. Which city is called the ‘City of Gondolas’?
    (a) Venice
    (b) Rome
    (c) Shiraz
    (d) Lahore
    Answer: A

     

  • | |

    Major Airlines of the World – Top 100 Airlines with Numbers of Flights Per DAy

    • Lufthansa German Airlines Germany
    • Aero-flot Airline – Russia
    • Pan American World Airways System – S.A.
    • Trans-world Airways – S.A.
    • Delta Airlines – S.A.
    • Thai Airways International – Thailand
    • Swissair – Switzerland
    • Emirates – A.E
    • Air-Ceylon – Sri Lanka
    • Iberia – Spain
    • Pakistan International Airlines – Pakistan
    • Braathens – Norway
    • Scandinavian Airlines System – Norway
    • KLM Royal Dutch – Netherlands
    • Royal Nepal Airlines – Nepal
    • Japan Airlines – Japan
    • All Nippon Airways – Japan
    • Alitalia – Italy
    • Ryanair – Ireland
    • Garuda Airways – Indonesia
    • Air-India – India
    • Cathay Pacific – Hong Kong
    • Air France – France
    • Finnair – Finland
    • Easy Jet – England
    • O.A.C. – England
    • Sabena – Belgium Qantas
    • Empire Airways – Australia
    • Araina Afghan Airlines – Afghanistan

     

    Here is a list (as on 2020-04-03) of the 100 biggest airlines based on the number of departures (and not the number of passengers). The number of flights is the daily average for one week.

    1 – American Airlines – 5961 flights every day
    2 – Delta Air Lines – 4290 flights every day
    3 – United Airlines – 4048 flights every day
    4 – Southwest Airlines – 3795 flights every day
    5 – Ryanair – 2151 flights every day
    6 – easyJet – 1785 flights every day
    7 – China Southern Airlines – 1781 flights every day
    8 – China Eastern Airlines – 1716 flights every day
    9 – IndiGo – 1665 flights every day
    10 – Turkish Airlines – 1379 flights every day
    11 – Air Canada – 1325 flights every day
    12 – Air China – 1244 flights every day
    13 – ANA – 1224 flights every day
    14 – Alaska Airlines – 1119 flights every day
    15 – LATAM Airlines – 1111 flights every day
    16 – Air France – 1010 flights every day
    17 – Aeroflot – 938 flights every day
    18 – JetBlue Airways – 921 flights every day
    19 – JAL – 825 flights every day
    20 – British Airways – 782 flights every day
    21 – Lufthansa – 720 flights every day
    22 – KLM – 675 flights every day
    23 – Qantas – 668 flights every day
    24 – Shenzhen Airlines – 664 flights every day
    25 – Gol – 660 flights every day
    26 – Spirit Airlines – 646 flights every day
    27 – Lion Air – 639 flights every day
    28 – Wizz Air – 636 flights every day
    29 – Vueling – 627 flights every day
    30 – Azul – 620 flights every day
    31 – Xiamen Airlines – 589 flights every day
    32 – SpiceJet – 583 flights every day
    33 – AirAsia – 583 flights every day
    34 – WestJet – 575 flights every day
    35 – AVIANCA – 575 flights every day
    36 – Hainan Airlines – 568 flights every day
    37 – Sichuan Airlines – 523 flights every day
    38 – Shandong Airlines – 485 flights every day
    39 – Saudia – 478 flights every day
    40 – Emirates – 463 flights every day
    41 – Air India – 457 flights every day
    42 – Pegasus – 446 flights every day
    43 – Garuda Indonesia – 439 flights every day
    44 – Qatar Airways – 429 flights every day
    45 – Wings Air – 426 flights every day
    46 – Volaris – 398 flights every day
    47 – Alitalia – 393 flights every day
    48 – Aeromexico – 390 flights every day
    49 – S7 Airlines – 389 flights every day
    50 – Air New Zealand – 383 flights every day
    51 – Thai AirAsia – 370 flights every day
    52 – Frontier Airlines – 362 flights every day
    53 – Malaysia Airlines – 361 flights every day
    54 – Iberia – 356 flights every day
    55 – Virgin Australia – 355 flights every day
    56 – Vietnam Airlines – 353 flights every day
    57 – Batik Air – 352 flights every day
    58 – Ethiopian Airlines – 350 flights every day
    59 – Jetstar – 350 flights every day
    60 – Spring Airlines – 348 flights every day
    61 – VietJet Air – 347 flights every day
    62 – Philippine Airlines – 343 flights every day
    63 – SAS – 335 flights every day
    64 – Ravn Alaska – 334 flights every day
    65 – Juneyao Airlines – 323 flights every day
    66 – TAP Portugal – 313 flights every day
    67 – Cebu Pacific Air – 310 flights every day
    68 – Gestair – 307 flights every day
    69 – Eurowings – 305 flights every day
    70 – Shanghai Airlines – 302 flights every day
    71 – Aer Lingus – 299 flights every day
    72 – GoAir – 295 flights every day
    73 – Citilink – 293 flights every day
    74 – LOT – Polish Airlines – 281 flights every day
    75 – Beijing Capital Airlines – 276 flights every day
    76 – Interjet – 274 flights every day
    77 – Aerolineas Argentinas – 273 flights every day
    78 – Cape Air – 259 flights every day
    79 – South African Airways – 255 flights every day
    80 – Lucky Air – 253 flights every day
    81 – Sriwijaya Air – 252 flights every day
    82 – Copa Airlines – 251 flights every day
    83 – Tianjin Airlines – 251 flights every day
    84 – Norwegian Air Shuttle – 243 flights every day
    85 – Hawaiian Airlines – 241 flights every day
    86 – SWISS – 240 flights every day
    87 – Allegiant Air – 236 flights every day
    88 – Etihad Airways – 232 flights every day
    89 – Austrian – 229 flights every day
    90 – Tropic Air – 226 flights every day
    91 – Air Europa – 224 flights every day
    92 – Finnair – 220 flights every day
    93 – AirAsia India – 220 flights every day
    94 – Cathay Pacific – 218 flights every day
    95 – Jet2 – 216 flights every day
    96 -Singapore Airlines – 211 flights every day
    97 – Maya Island Air – 209 flights every day
    98 -Vistara – 204 flights every day
    99 -Jeju Air – 203 flights every day
    100 – EgyptAir – 199 flights every day

    Click HERE to see the Largest airlines in the world page on Wikipedia