Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by whitelisting our website.

February 2019

As per international norms, the maximum permissible value of noise level in the industrial environment is _____________ decibels as measured at a distance of 1.5 meters from the source of noise?

As per international norms, the maximum permissible value of noise level in the industrial environment is _____________ decibels as measured at a distance of 1.5 meters from the source of noise?

A. 110
B. 85
C. 60
D. 45

As per international norms, the maximum permissible value of noise level in the industrial environment is _____________ decibels as measured at a distance of 1.5 meters from the source of noise? Read More »

Chemical Engineering Basics

Matthew Flinders Quiz Questions with Answers

Captain Matthew Flinders was a distinguished English navigator and cartographer, who was the first to circumnavigate Australia and identify it as a continent. -Wikipedia

1. When was Matthew Flinders born?
Answer: 16 March 1774

2. Where was Matthew Flinders born?
Answer: Donington

3. When did Matthew Flinders join the Royal Navy?
Answer: 1789

4. Which land did Matthew Flinders circumnavigate when he commanded Norfolk?
Answer: Van Diemen’s Land

5. Which ship did Matthew Flinders command when he circumnavigated Australia?
Answer: Investigator

6. Which name used by Matthew Flinders replaced the name New Holland?
Answer: Australia

7. When was Matthew Flinders in captivity in Ile de France?
Answer: 1803-1810

8. When was A Voyage to Terra Australis published?
Answer: 1814

9. When did Matthew Flinders die?
Answer: 19 July 1814

10. Where did Matthew Flinders die?
Answer: London

Matthew Flinders Quiz Questions with Answers Read More »

Personalities

Capacity & power requirement for an air compressor working at high altitude compared to sea-level will be_______________?

Capacity & power requirement for an air compressor working at high altitude compared to sea-level will be_______________?

A. More
B. Less
C. Same
D. Either more or less; depends on the climatic conditions

Capacity & power requirement for an air compressor working at high altitude compared to sea-level will be_______________? Read More »

Chemical Engineering Basics