Matthew Flinders

  • Matthew Flinders Quiz Questions with Answers

    Captain Matthew Flinders was a distinguished English navigator and cartographer, who was the first to circumnavigate Australia and identify it as a continent. -Wikipedia

    1. When was Matthew Flinders born?
    Answer: 16 March 1774

    2. Where was Matthew Flinders born?
    Answer: Donington

    3. When did Matthew Flinders join the Royal Navy?
    Answer: 1789

    4. Which land did Matthew Flinders circumnavigate when he commanded Norfolk?
    Answer: Van Diemen’s Land

    5. Which ship did Matthew Flinders command when he circumnavigated Australia?
    Answer: Investigator

    6. Which name used by Matthew Flinders replaced the name New Holland?
    Answer: Australia

    7. When was Matthew Flinders in captivity in Ile de France?
    Answer: 1803-1810

    8. When was A Voyage to Terra Australis published?
    Answer: 1814

    9. When did Matthew Flinders die?
    Answer: 19 July 1814

    10. Where did Matthew Flinders die?
    Answer: London