Answering Exams

Michael Faraday Quiz Questions Answers

Michael Faraday Quiz Questions with Answers

1. When was Michael Faraday born?
Answer: 22 September 1791

2. Where was Michael Faraday born?
Answer: Newington

3. Who offered Michael Faraday the job of laboratory assistant?
Answer: Humphry Davy

4. When did Michael Faraday produce the first known compounds of carbon and chlorine?
Answer: 1820

5. What did Michael Faraday discover in 1825?
Answer: Benzene

6. When did Michael Faraday discover electromagnetic induction?
Answer: 1831

7. When was Michael Faraday Fullerian Professor of Chemistry at the Royal Institution of Great Britain?
Answer: 1833-1867

8. What did Michael Faraday discover in 1845?
Answer: Diamagnetism

9. When did Michael Faraday die?
Answer: 25 August 1867

10. Where did Michael Faraday die?
Answer: Hampton Court

Comments
Loading...
Share