## 40% of a number is more than 20% of 650 by 190. Find the number?

Browsing Category

# Basic Maths Mcqs

## How much is 80% of 40 is greater than 4/5 of 25?

How much is 80% of 40 is greater than 4/5 of 25? A. 4 B. 6 C. 9D. 12 Explanation: (80/100) * 40 – (4/5) * 25 32 – 20 = 12

## How much 60% of 50 is greater than 40% of 30?

How much 60% of 50 is greater than 40% of 30? A. 18 B. 13 C. 15 D. 20 Explanation: (60/100) * 50 – (40/100) * 30 30 – 12 = 18

## After decreasing 24% in the price of an article costs Rs.912. Find the actual cost of an article?

After decreasing 24% in the price of an article costs Rs.912. Find the actual cost of an article? A. 1400 B. 1300C. 1200 D. 1100 Explanation: CP* (76/100) = 912 CP= 12 * 100 => CP = 1200

## If y exceeds x by 20%, then x is less than y by_______?

If y exceeds x by 20%, then x is less than y by_______? A. 16% B. 16 1/3 %C. 16 2/3 % D. 16 3/5 % Explanation: X=100 y=120 120——20 100——-? => 16 2/3%

## What percent of 120 are 90?

What percent of 120 are 90? A. 25% B. 50%C. 75% D. 33% Explanation: (?% /100) * 120 = 90 ? = 75%

## P and Q can complete a work in 15 days and 10 days respectively. They started the work together and…

P and Q can complete a work in 15 days and 10 days respectively. They started the work together and then Q left after 2 days. P alone completed the remaining work. The work was finished in__________days. A. 12 B. 15 C. 22 D. 20…

## A and B can finish a work 30 days if they work together. They worked together for 20 days and then B…

A and B can finish a work 30 days if they work together. They worked together for 20 days and then B left. A finished the remaining work in another 20 days. In how many days A alone can finish the work? A. 70 B. 50 C. 40D. 60…

## A is thrice as good as B in work. A is able to finish a job in 60 days less than B. They can finish…

A is thrice as good as B in work. A is able to finish a job in 60 days less than B. They can finish the work in___________days if they work together. A. 18 daysB. 22 ½ days C. 24 days D. 26 days If A completes a work in 1 day, B…

## Two taps X and Y can fill a tank in 10 hrs. and 15 hrs.respectively.  If the both taps are opened…

Two taps X and Y can fill a tank in 10 hrs. and 15 hrs.respectively.  If the both taps are opened together, the tank will be full in_________? A. 3 hrs. B. 4 hrs, C. 5 hrs.D. 6 hrs. X’s 1 hour work = 1/10 Y’s 1 hour work = 1/15…

## A, B and C together earn Rs.150 per day while A and C together earn Rs.94 and B and C together earn…

A, B and C together earn Rs.150 per day while A and C together earn Rs.94 and B and C together earn Rs.76. The daily earning of C is:__________? A. 10 Rs, B. 15 Rs,C. 20 Rs. D. 25 Rs. B’s daily earning = Rs.(150-94)= Rs.56 A’s…